Testas.Dreamsky TC-2200

2010.01.16 | Žymos: , , , ,

Pirmas žvilgsnis
Mūsų rankose jau antras DVB-T imtuvas iš Dreamsky gamintojų. Šį kartą tai HD ir SD antžeminiai skaitmeniniai televizijai skirtas priedėlis. Nors HD formatu transliuojamų DVB-T kanalų Lietuvoje praktiškai nėra, tačiau turintys plazminius ir skystųjų kristalų televizorius renkasi mieliau imtuvus, kurie turi hdmi jungtis,nes perduodama geresnė vaizdo kokybė.
paveiksliukas

Mūsų testuotas Dreamsky TC-2200 imtuvas turi ne tik hdmi jungtį, tačiau ir kortelių skaitytuvą, kuris puikiausiai veiks su Lietuvoje platinamomis kortelėmis. Gaila, tačiau į imtuvo komplektaciją neįeina hdmi kabelis. Pirkėjai turės jo ieškoti elektronikos parduotuvėje arba naudotis S-Video laidu, kurį ras prie imtuvo. Vartotojo instrukcijos pateiktos dviem kalbomis: lietuvių ir anglų. Kartu komplektuojamas distancinis pultas yra patogus ir lengvas. Svarbiausi klavišai išdėstyti patogiausiuose vietose. Dreamsky TC-2200 kol kas gaminami tik juodos spalvos. Gali būti, kad ateityje padidėjus jų paklausai bus pradėti gaminti ir sidabriniai imtuvai.paveiksliukas

Priekinėje imtuvo panelėje yra išdėstyti tik patys svarbiausi klavišai: maitinimo įjungimas-išjungimas, pasirinkimo patvirtinimo klavišas (OK), perėjimo į dešinę ir į kairę, bei perėjimo į viršų ir į apačią klavišai. Po priekyje esančiu dangteliu slepiasi kortelių skaitytuvas.

Galinėje Dreamsky TC-2200 panelėje rasime pagrindines jungtis, šiuo metu naudojamas buityje: maitinimo įjungimo/išjungimo jungtukas, hdmi jungtis, RS-232 jungtis skirta perrašyti imtuvo programinę įrangą, Scart įėjimas/išėjimas, koaksialinė jungtis, audio/video išėjimai, antenos įėjimas/išėjimas, RF in/TV out jungtys.
pic

Testavimas

Įjungus imtuvą mus pasitinka malonus akiai lengvai mėlynos spalvos meniu. Meniu kalba lietuviška, tik reikėtų nueiti per nustatymus ir pasirinkti, kad pagrindinė garso takelio kalba būtų lietuvių. Pagal gamyklinį nustatymą garso takelis būna paliktas originalus, o tai reiškia, jeigu rodomas meksikietiškas serialas, tai ir girdėsime meksikiečių kalbą, o ne lietuvių.
pic
Pagrindiniame meniu lange matome 5 pasirinkimo punktus, pagal kuriuos galime toliau vykdyti darbus. Pats pirmasis punktas skirtas kanalų paieškai. Gamyklinėje programinėje įrangoje galime rinktis tik automatinę paiešką. Tačiau gamintojai vartotojams nemokamai siūlys atnaujintas programines įrangas su pataisymais ir papildomomis funkcijomis. Tad ateityje bus galima paiešką atlikti išplėstiniu būdu, pasirenkant konkretų dažnį ar net susivedant naują dažnį.
pic
Sistemos nustatymų meniu lange rasime visus punktus, kurie skirti valdyti imtuvą. Čia galėsime keisti meniu kalbą, laikrodžio parodymus, imtuvo įsijungimo/išsijungimo laiką ar kontrolės kodus.
Kanalų Redagavimo lange galėsime kontroliuoti nuskenuotus kanalus. Čia bus galima ištrinti ar užrakinti norimus kanalus. Mėgstamus kanalus persikelti į patogesnę poziciją. Taip pat galėsime susidaryti mėgstamų kanalų sąrašą. Priešpaskutinis meniu punktas skirtas žaidimams. Jis manau skirtas tam, jeigu nieko įdomaus nerodo per televizorių ar reklaminių pauzių metu. Bus galima pasirinkti net 5 žaidimus. Na ir galiausiai paskutinis punktas skirtas kortelių skaitytuvo informacijai peržiūrėti.
pic
pic
Kanalų skenavimo būdus galime nustatyti patys. Galime skenuoti visus arba tik laisvai transliuojamus kanalus. Galima pasirinkti radijo arba TV kanalų skenavimą. Prieš skenuojant galima pasirinkti norimą dažnį, o ant jo atsistojus matysime signalo lygį ir kokybę. Skanavimo metu galima matyti kiek procentų liko dar skenuoti ir kiek laiko vyksta skenavimas.
Nuskanuotus kanalus galima tvarkyti pagal save – ištrinti koduotus, pakeisti pavadinimą ar perkelti į mėgstamiausių kanalų sąrašą.
pic
Išvados

Reikėtų pastebėti, kad tai dar vienas rimtas konkurentas DVB-T imtuvų rinkoje. Tačiau tuo pačiu metu Dreamsky TC-2200 negalima lyginti su kitais DVB-T HD imtuvais, kadangi jo programinė įranga yra tobulinama ir pateikiama žiūrovams. Kiti gamintojai išleidžia imtuvą ir pamiršta ištaisyti jame esančias klaidas. Dreamsky TC-2200 savininkai galės jaustis ramūs, kadangi jų imtuvu rūpinsis profesionalūs gamintojai.
Tikėtina, kad įsigiję vieną šį modelį būtinai norėsite įsigyti ir kitą tokį patį.

Kainos:
Satpasaulis 229LT+ nemokamas pristatymas
Satas 230LT+18LT pristatymas
Televizija visiems:230LT+20LT pristatymas

Šaltinispic

Komentavimo galimybė šiame įraše yra išjungta.
Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos